Politie houdt man vermiste Zoetermeerse aan

calvobbes, macromarkt.nl, Pseik-O en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft vanavond de echtgenoot van vermiste Zoetermeerse Claudia Harteveld-van Veen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van zijn 31-jarige vrouw en twee dochters van vijf en drie jaar. De drie worden sinds maandag 11 april vermist. Direct na de vermissing werd de man nadrukkelijk niet als verdachte beschouwd.

Aanleiding voor de aanhouding is een sporenonderzoek dat de recherche vandaag uitvoerde rond de woning van het gezin. Een politiewoordvoerder benadrukte dat nog niet bekend is waar het vermiste drietal is. Getuigen hebben gemeld dat de vrouw een dag na haar verdwijning in Leidschendam was gesignaleerd. Ook waren er aanwijzingen dat Claudia en haar kinderen per trein naar Den Haag waren gereisd. Het is niet duidelijk in hoeverre deze verklaringen zijn bewezen of ontzenuwd.

De aangehouden echtgenoot deed na de vermissing zelf aangifte. Hij vertelde dat hij zijn gezinsleden 's ochtends voor het laatst had gezien. Opmerkelijk was het dat de verdwenen vrouw geen bankpasjes of papieren heeft meegenomen. Vermoed wordt dat één van de kinderen wel een groot knuffeldier bij zich heeft. De politie sloot vanaf het begin niet uit dat de vermisten slachtoffer van een misdrijf waren geworden. De echtgenoot moet vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen, die bepaalt of er voldoende reden is om de man in hechtenis te houden.