SBS aangeklaagd na zelfmoord

DvZ submitte en herschreef het volgende bericht:

De vriendin van de man die vorige week zelfmoord pleegde naar aanleiding van zijn voorkomen in een aflevering van de SBS6-documentaireserie Probleemwijken, heeft aangekondigd eventuele gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de televisiezender. De man schreef enkele uren voor de herhaling van de betreffende aflevering een brief aan z'n vriendin.

In de brief was te lezen: "Nou, vanavond weer SBS, ben er nu wel schijtziek van. Zit me toch niet lekker hoor, levert alleen maar stress op. Ben alweer erg onrustig, wat zullen ze nu weer uitzenden. Heb er geen zin meer in, echt niet. Wou dat ik er nooit aan begonnen was." Volgens Tina, de vriendin, heeft hij zijn brief niet meer afgemaakt. "Die uitzending was om 22.35 uur afgelopen. Om 23.00 uur is hij overleden", aldus de vriendin van het slachtoffer.

Voor Tina is het een uitgemaakte zaak: "Als die uitzending er niet was geweest, had Jan nog geleefd. Hij kon het niet meer verwerken." Maar niet alleen door de zelfmoord is ze boos op SBS, ook beweert ze dat medewerkers van het programma bier en drugs hebben gekocht voor de hoofdrolspelers in een poging de bewoners aan te sporen tot ontoelaatbaar gedrag.

In een reactie zegt SBS 'geschokt' te zijn door Jans zelfmoord, maar daarnaast vindt de zender ook dat ze 'zorgvuldig en integer' te werk zijn gegaan bij het maken van het programma. Verder bestrijdt SBS dat er alcoholische drank en drugs is gekocht voor de bewoners om hen zo tot extreem gedrag aan te sporen.