Politie maakt einde aan concert Krezip

justhg had ons via de nieuws-submit te melden:

Maandagmiddag gaf Krezip een onaangekondigd concert naast Paradiso in Amsterdam. Het concert was het startsein van de campagne 'Onderwijs overwint armoede' van de Novib. De Tilburgse band is ambassadeur voor deze organisatie.
Voor het concert was geen vergunning aangevraagd. Volgens directeur J.B. Wijbrandi van de Novib was daar bewust voor gekozen om het verrassingseffect zo groot mogelijk te houden. Toch maakte de politie na een half uur een einde aan het concert. Op het concert waren enkele tientallen jongeren afgekomen.

De actie van de Novib is bedoeld om regeringsleiders aan te sporen meer hun best te doen om kinderen onderwijs te geven. Veel regeringen lopen achter bij de millenniumdoelstelling, waarin staat dat dat alle ruim honderd miljoen kinderen die nu nog niet naar school kunnen, in 2015 in de klas moeten zitten. Naast cultureel centrum De Balie hangt een digitale teller. Hierop wordt de komende tijd bijgehouden hoeveel kinderen door steun van de actie naar school kunnen. In september zal Krezip de eindstand aanbieden aan de Verenigde Naties in New York.