Rutte spreekt nu wel studenten toe

Radio-silence had ons via de nieuws-submit te melden:

Staatssecretaris van Onderwijs Mark Rutte heeft vandaag een toespraak gehouden over zijn onderwijsvernieuwingen aan de driehonderd aanwezige studenten op het stationsplein voor Den Haag CS. De studenten waren aan het 'demonstuderen' om hun onvrede te uiten. Drie weken geleden bezetten studenten het maagdenhuis. Toen kwam Mark Rutte niet opdagen.

Volgens woordvoerder Francien Peterse van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) heeft Rutte op het stationsplein 'niks nieuws' gezegd. Mark Rutte wil een hogere collegegeld, 4500 euro per jaar, vragen van studenten, die meer dan 5,5 jaar met hun studie bezig zijn. De LSVB meent dat dit voorstel niet ten goede komt aan de kwaliteit van het onderwijs en kondigt een nieuwe actie aan op 28 april.

Tevens vond vandaag ook het ook het reguliere Studentenkameroverleg plaats, met Mark Rutte, de LSVB en het ISO (Interstedelijk Studenten Orgaan). Vanwege de demonstratie was het overleg in het gebouw van het gebouw van schilderkundig genootschap Pulchri Studio in Den Haag. Volgens Francien Peterse heeft Mark Rutte gezegd dat hij weigert geld te steken in een systeem zonder 'begeisterung'.