Voetbal: Uitslag Ajax - PSV

Icon Sport - Holland Casino EredivisieIn Amsterdam werd vanmiddag de topper tussen Ajax en PSV gespeeld. PSV wist de wedstrijd makkelijk te winnen met 0-4 en zet daarmee Ajax op een nog grotere achterstand in de competitie.

Ajax begon de wedstrijd onder de nieuwe hoofdtrainer Danny Blind aanvallend, maar krijgt al snel een doelpunt tegen. In de 24ste minuut stoomt André Ooijer op de rechterkant op en kan een goede voorzet geven, waaruit Phillip Cocu scoort. Vlak voor rust weet Van Bommel met een droge knal zelfs de 0-2 te scoren.

Voor Ajax wordt het in de tweede helft nog erger. Farfán soleert naar het Ajax-doel en op het moment dat hij wil voorgeven wordt hij aangetikt door Maxwell. PSV krijgt een strafschop en Van Bommel weet deze te benutten. Na 60 minuten weet Van Bommel zijn derde en de vierde voor PSV te scoren uit een mooie aanval. In het laatste half uur speelt PSV rustig de wedstrijd uit.