'Grafstemming' bij het Rotterdams Dagblad

"Een grafstemming", zo typeert de redactieraadvoorzitter L. Du Moulin de sfeer op de redactie van het Rotterdams Dagblad (RD) vandaag. Vanochtend werd bekend dat de uitgevers PCM en Wegener zeer waarschijnlijk een overeenkomst gaan sluiten over een fusie van het Algemeen Dagblad en verschillende regionale bladen. De RD-redactieleden staan volgens Du Moulin een wezenlijk andere lijn voor dan het plan van de leiding.

Door de plannen gaan er ongeveer 325 van de 1000 banen verloren. "Daardoor is hier zeker consternatie ontstaan", aldus Du Moulin. "Opeens hangt er een getal boven het hele plan."

De redacteuren van het Rotterdams Dagblad hadden hun hoofdredacteur gevraagd te onderhandelen over het plan van de uitgeefbazen met als uitgangspunt dat er geen gedwongen ontslagen mogen vallen. Nu dat wel lijkt te gebeuren is de redactie extra aangeslagen. Ze eisten verder behoud van de naam Rotterdams Dagblad, en zelfs dat de naam AD niet in een eventueel nieuwe titel voorkomt. Over de naamskwestie is echter nog geen besluit genomen.