Minister De Graaf weigert interview met 3FM

Thom de GraafMinister Thom de Graaf heeft vanmiddag op het laatste moment een interview met radio-dj Claudia de Breij afgezegd. De D66'er was in het kader van een bustour door Nederland om de gekozen burgemeester te promoten op het Mediapark in Hilversum. Hij zou onder andere vijf minuten live in gesprek gaan met De Breij.

Vlak voor het begin van de uitzending belde de organisatie van de bustour naar de studio om te weten te komen of een vraag van schrijver Ronald Giphart aan bod zou komen. Deze had dinsdag aan De Breij verzocht te vragen waarom zanger en politicus Henk Westbroek ondanks een eerdere uitnodiging plotseling niet welkom was bij de promotiecampagne. Toen een redacteur liet weten dat dat het geval zou zijn, kondigde de organisatie aan dat De Graaf afzag van het interview.

De minister had geen zin om over 'randverschijnselen' te praten, verklaarde zijn woordvoerder later. De Graaf was vervolgens wel bij het discussieprogramma Stand.nl op Radio 1. Op de stelling 'Er moet een gekozen burgemeester komen' antwoordde zestig procent van de luisteraars van het programma 'oneens'. "Inbellers en inloggers zijn gewoon eerder tegen als ze daarmee een politicus kunnen treiteren of lastig vallen. Dit omdat ze weten dat hij te gast is", schreven busgasten Eddy Terstall en Ellen ten Damme later op de weblog van de site gekozenburgemeester.com.