Man ongedeerd na botsing met stoptrein

Competer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsZondagavond heeft een man uit Rijssenhout een botsing met een trein overleefd. De auto van de 38-jarige man werd geraakt door de stoptrein Ede - Amersfoort. Hierdoor lag het treinverkeer rond Ede een tijd stil. De trein en de rails liepen bij de botsing schade op. Ook de auto raakte zwaar beschadigd.

De man verliet na de botsing de zwaarbeschadigde auto, sloot deze af en liep weg. De politie was sinds zondag op zoek naar de man. Gisteren is hij aangehouden in Amsterdam, in een gestolen auto. Volgens de politie had de man zich niet gemeld omdat hij nog boetes zou moeten betalen, en bovendien zonder rijbewijs reed.

Zondagavond was de Rijssenhoutenaar op pad in de auto van zijn vriendin uit Ede. Naar eigen zeggen merkte hij te laat dat hij een onbewaakte spoorwegovergang op reed en toen hij de lichten van de trein op zich af zag komen was het te laat om de overgang vrij te maken. De trein ramde de auto aan de voorzijde waarna deze de berm in schoot.

Vrijdag wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris in Arnhem. Zijn vriendin werd ook aangehouden, maar is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.