Nieuwe beweging tegen racisme en allochtonenhetze

De initiatiefnemers van het Rhythm Against Racism Festival, dat komende zondag plaatsvindt in de Melkweg in Amsterdam, komen op die dag met een nieuwe organisatie die de strijd moet aangaan met racisme in Nederland.

Onder de naam 'Samen tegen racisme' hebben mensen in diverse plaatsen overlegd om tot de nieuwe organisatie te komen. Samen willen ze de 'hetze' tegen allochtonen aanpakken. In eerste instantie zal de organisatie zich richten op tien steden, waaronder Amsterdam, Groningen, Breda, Rotterdam, Alkmaar en Den Haag.

De nieuwe organisatie komt voort uit de campagne 'Stop de Hetze', die onder meer werd opgestart door de Internationale Socialisten.



Het ''Rhythm Against Racism''-festival, dat aanstaande zondag in de Melkweg wordt gehouden, is een benefietfeest tegen racisme en islamfobie. Het gaat om 15:00 uur van start met een debat waaraan onder meer Anja Meulenbelt (SP), Mohammed Rabbae (GroenLinks) en Ed van Thijn (PvdA) meedoen. Daarna volgt een muziekprogramma met optredens van onder andere de bekende rapper Raymzter en uit de VS de 'Last Poets'. Verder is er een uitgebreid programma met DJ’s en cabaret van ondermeer Hassan Angels en Hakim.