Cast Belle en het Beest volledig

-KiKi- had ons via de nieuws-submit te melden:

SubheaderStanley Burleson neemt de rol op zich van het Beest in de nieuwe Van den Ende-musical 'Belle en het Beest'. Dat is vanochtend bekend gemaakt. Met de invulling van deze rol zijn alle belangrijke rollen van het stuk verdeeld.

Producent Joop van den Ende en de directeur van zijn productiebedrijf Erwin van Lambaart zijn opgetogen. De zoektocht naar het Beest is namelijk niet eenvoudig geweest. De rol heeft namelijk zowel een zachte en kwetsbare als een dreigende kant. Regisseur Glen Casale was er echter van overtuigd dat Burleson de geknipte man is voor de rol. Na een lang gesprek heeft hij de acteur dan ook over kunnen halen aan de productie mee te werken.

Eerder werd al bekend dat Chantal Janzen de vrouwelijke hoofdrol gaat vervullen. Andere sterren die meespelen zijn Carlo Boszhard (Lumière), Ben Cramer (Maurice), René van Kooten (Gaston) en Mariska van Kolck (Mevrouw Theepot). De reizende musical, een toneelversie van de succesvolle Disneyfilm uit 1991, gaat op 2 oktober aanstaande in première in het Amsterdamse Carré.