Nieuwe techniek bestandsuitwisseling mobieltje

Op het 3GSM Wereldcongres in het Franse Cannes heeft Philips een technologie gepresenteerd om de uitwisseling tussen mobiele telefoons te vereenvoudigen. Door een chip met de Near Field Communication-technologie (NFC) volstaat het de ruggen van de toestellen even tegen elkaar te houden.

"Je hebt een gesprek met iemand en je wil dat degene die bij je in de buurt staat ook even aan het gesprek meedoet. Dan pakt hij zijn telefoon en houdt die even kort tegen die van jou en je kan met z'n drieën praten, of het gesprek op die manier zelfs overgeven. Waar je vroeger je mobieltje aan een ander moest geven, houd je die nu even tegen een ander toestel aan", aldus een woordvoerder van de elektronicagigant. De eerste toestellen met NFC zouden dit jaar nog op de markt komen.

Behalve voor het overnemen van gesprekken kan de techniek ook gebruikt worden voor foto's of tekst. En het gaat nog verder. De topman van Philips Software, H. Streng, laat weten: "De toepassing is ook mogelijk te maken met onder meer de stereo-installatie en televisie. Een liedje op je telefoon kun je via de speakers van je hi-fi laten spelen door enkel je telefoon op die installatie te leggen."