Duitse homo-pinguins zijn niet om te turnen

Icoon Opmerkelijk nieuwsEen groep mannetjespinguins in de dierentuin van het Duitse Bremerhaven blijkt vooralsnog ongevoelig voor de charmes van een aantal vrouwelijke soortgenoten. Het dierenpark had vrouwelijke pinquins uit Zweden laten overkomen om te zien of de Humboldt pinguins tot voortplanten te bewegen waren.

De homokoppeltjes vertoonden echter geen interesse in de nieuwkomers en bleven trouw aan elkaar. "De relaties zijn kennelijk te sterk", verklaarde Heike Kueck, directeur van de dierentuin. De homo-pinguins proberen zich wel onderling voort te planten, maken nestjes en vertonen broedgedrag op stenen uit het dierenverblijf.

Het bericht dat de dierentuin de dieren van hun homoseksuele voorkeur wilde afbrengen leidde tot verontwaardigde reacties vanuit de Duitse homowereld. "We proberen niet met geweld de seksuele voorkeur van de dieren te veranderen", verdedigde Kueck. "We weten niet of de mannetjes homo zijn of bij elkaar kruipen bij gebrek aan vrouwtjes." In het verblijf van de Humboldt pinguins zijn de mannetjes veruit in de meerderheid. De dierentuin wil in de lente van 2006 opnieuw een poging doen de mannetjesdieren tot voortplanten te bewegen.

Humboldt pinguins in de zoo van Bremerhaven
De mannetjespinguins hebben alleen oog voor elkaar