Veluwers starten actie tegen Lowlandslawaai

Icoon Binnenlands nieuwsIn de Veluwse plaatsen Nunspeet en Doornspijk is een handtekeningenactie gestart tegen geluidsoverlast van het naast het pretpark Walibi World gelegen festivalterrein, waar onder andere elk jaar het Lowlandsfestival plaatsvindt. Aanleiding is het plan om op het terrein een permanent festivalterrein in te richten.

Volgens de initiatiefnemers zorgt het driedaagse festival in de Flevopolder ieder jaar voor veel geluidsoverlast aan de andere kant van het Veluwemeer. Wethouder Harm Westerbroek uit Nunspeet stelt dat hierover geen overleg wordt gevoerd door de gemeente Dronten, die het als een interne aangelegenheid zou beschouwen. Zowel de gemeentes Nunspeet als Elburg hebben de gemeente Dronten uitleg gevraagd over de aanleg van het permanente festivalterrein. De vrees bestaat dat de overlast alleen maar toe zal nemen.

Het Lowlandsfestival wordt dit jaar gehouden van 19 tot en met 21 augustus. Afgelopen jaar zou er bij de gemeente Nunspeet één klacht zijn binnengekomen. Elburg zegt meer klachten te hebben ontvangen. De organisatie van het festival heeft inmiddels wel besloten het aantal toegangskaarten met vijfduizend te verlagen.