Frank Rijkaard krijgt frankrijkaard.com

Digital & Games • Geschreven door Jeroen (steenz) op 10-02-2005 @ 15:11
print 
Icoon Digital nieuws Frank Rijkaard heeft met een procedure bij de World Intellectual Property Organisation (WIPO) het recht op de domeinnaam frankrijkaard.com gewonnen. Volgens de commissie heeft Marc Perez-Tejero, de huidige eigenaar, geen recht op het domein. Perez-Tejero had eerder niet gereageerd op Rijkaards advocaten, waardoor Rijkaard gedwongen werd naar de arbitragecommissie te stappen.

Rijkaard gebruikt zijn naam al zeker tien jaar voor handelsdoeleinden, en was daarom van mening dat de domeinnaam aan hem toebehoorde. De commissie heeft hem daarin in het gelijk gesteld.

De WIPO, een commissie van de Verenigde Naties, werd in 1999 ingesteld omdat iedereen voor een paar euro een domeinnaam van een bekend persoon kon registreren. De vips moesten dan via een moeilijke procedure hun domeinnaam weer terugeisen. Via de WIPO kunnen vips hun domeinnamen zonder kostbare juridische procedure opeisen.

Bron: Nieuws.nl


Lees ook:

» 24/05 'Topoverleg Apple en Samsung levert niets op'8
» 23/05 Tele2 in beroep tegen uitspraak Pirate Bay20
» 23/05 BREIN klaagt Pirate Bay-uploader aan94
» 21/05 Storing treft DigiD12


delen | eKudos nujij

9618 views / 16 reacties
Reacties op dit bericht
16  van 16 reacties op deze pagina. Pagina  1
En terecht. Zo ontzettend makkelijk om een domeinnaam van een bekend persoon te registreren...

Tenzij je werkelijk Frank Rijkaard heet natuurlijk.
Als Marc Perez-Tejero nou Frank had geheten en veel knaken had gehad, dan was het een moeilijkere zaak geworden.
Als hij dan toch iets dergelijks wil uithalen, dan moet hij een website beginnen met daarop een foto/filmpje van hemzelf die over een marsreep springt.
userIcon
Ik blijf het een vreemde zaak vinden.
Beroemde mensen en bedrijven, die pas in actie komen als een domeinnaam al geregistreerd is. Wees er zelf eens een keertje op tijd bij .
userIcon
Ik heb het even gecontroleerd:

www.frenkrijkaard.com

is nog steeds beschikbaar!
Hij had altijd nog Frenkrijkaard.com kunnen registreren
Of bestaat die ook al ?

Edit: Ach, Varkraj was me voor zie ik
Vroeger heette die Frank, maar nu noemt iedereen hem Frenk. Kan je beter Frenkrijkaard.com vastleggen. Wat een rarigheid.
quote:
Op donderdag 10 februari 2005 15:22 schreef Varkraj het volgende:
Ik heb het even gecontroleerd:

www.frenkrijkaard.com

is nog steeds beschikbaar!
ach... de volgende zijn ook nog vrij.

frankrijkaard.org
frankrijkaard.be
frankrijkaard.nu
frankrijkaard.biz
frankrijkaard.info

Ik vind dit wel slecht, als je een domein naam aanvraagt is die van jou, Frank zou hem eigenlijk uit moeten betalen. Je hebt tenslotte betaald voor die naam.
terechte beslissing
quote:
Op donderdag 10 februari 2005 15:38 schreef Wynrox het volgende:
Ik vind dit wel slecht, als je een domein naam aanvraagt is die van jou, Frank zou hem eigenlijk uit moeten betalen. Je hebt tenslotte betaald voor die naam.
De enige reden dat die domeinnaam geld waard zou zijn, is omdat de naamdrager (in dit geval Frank Rijkaard) beroemd is. En dan zou de naamdrager van de domeinnaam geld moeten betalen om zijn eigen naam terug te kopen? En ook nog aan iets dat zonder Frank Rijkaards bestaan geen cent waard zou zijn? De omgekeerde wereld is dat!
userIcon
quote:
De WIPO, een commissie van de Verenigde Naties, werd in 1999 ingesteld omdat iedereen voor een paar euro een domeinnaam van een bekend persoon kon registreren
Ehhh... daarom werd het WIPO niet opgericht hoor. Het werd simpelweg opgericht om juridische geschillen over domeinnamen te beslechten zonder dat er jarenlange rechtzaken aan verbonden zouden zijn. Niet het handjevol VIPS, maar het bedrijfsleven had daar erg op aangedrongen.
had frenk maar eerder moeten komen
Lijkt me ook volkomen logisch dat hij in het gelijk gesteld wordt.
userIcon
quote:Beroemde mensen en bedrijven, die pas in actie komen als een domeinnaam al geregistreerd is. Wees er zelf eens een keertje op tijd bij .


Wat een gelul, als jij jan jansen heet spoort het toch niet dat je een bekende naam kan claimen zoals rijkaard of een merknaam
quote:
Op donderdag 10 februari 2005 15:38 schreef Wynrox het volgende:
Ik vind dit wel slecht, als je een domein naam aanvraagt is die van jou, Frank zou hem eigenlijk uit moeten betalen. Je hebt tenslotte betaald voor die naam.
Mjah, het is een beetje een lastig parket... Als een particulier dit soort geintjes flikt, zeggen we: ach, stel je toch niet zo aan en koop die naam gewoon over... maar als een bedrijf het doet en er jaarlijks miljoenen aan verdient, vinden we het wel weer fout.
quote:
Op donderdag 10 februari 2005 15:38 schreef Wynrox het volgende:
Ik vind dit wel slecht, als je een domein naam aanvraagt is die van jou, Frank zou hem eigenlijk uit moeten betalen. Je hebt tenslotte betaald voor die naam.
Maar de cheapo heeft op zijn domeinregistratie wel doodleuk een hotmail adres gebruikt...

[en staat nog steeds op naam van die gast dus, volgens WHOIS]
16  van 16 reacties op deze pagina. Pagina  1


Lees ook:

» 24/05 'Topoverleg Apple en Samsung levert niets op'8
» 23/05 Tele2 in beroep tegen uitspraak Pirate Bay20
» 23/05 BREIN klaagt Pirate Bay-uploader aan94
» 21/05 Storing treft DigiD12


delen | eKudos nujij

Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
online adverteren www.m4n.nl
Video's



True ©1999-2012 FOK! INTERNET SITES  |  gratis nieuws op je site?  |  algemene voorwaarden