Antonie Kamerling terug als 'soapie'

Icoon Media nieuwsActeur Antonie Kamerling heeft een rol aanvaard in de Nederlandse soapserie 'Onderweg naar Morgen'. Ruim tien jaar na het vertrek van personage Peter Kelder uit Neerlands langstlopende serie Goede Tijden Slechte Tijden keert de 38-jarige Kamerling daarmee terug in een soap. "Ik heb nooit op soap neergekeken", zegt de acteur woensdag in De Telegraaf.

"Iedereen denkt dat ik alleen maar naar Amerika wil. Inderdaad, ik heb heel lang op film gemikt, televisie jarenlang afgehouden. Maar ik wil nu niet langer meer op filmaanbiedingen wachten. Ik ben dat gehang meer dan zat. Ik wil werken, en hard ook", stelt Kamerling. Zijn laatste filmrol, in de Amerikaanse film 'Exorcist: The Beginning', bleek bij de première gedecimeerd tot een optreden van een paar minuten. De gehoopte internationale carrière van Kamerling is nooit echt van de grond gekomen.

Het is overigens niet duidelijk of het optreden van Kamerling in ONM beperkt blijft tot een gastrol of dat het een langdurige verbintenis betreft. Over vier weken zal de blonde acteur zich in ieder geval melden op de set van de serie.