Hirsi Ali teruggekeerd in Tweede Kamer

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

SubheaderHet omstreden VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali is vanochtend teruggekeerd in de Tweede Kamer. Sinds de moord op Theo van Gogh was zij daar niet meer verschenen. Na haar aankomst in een geblindeerde Mercedes is Hirsi Ali eerst op bezoek gegaan bij kamervoorzitter Frans Weisglas. Ze liet weten het "fijn te vinden weer terug te zijn".

Het zwaar beveiligde kamerlid geeft vanmiddag om 16 uur een persconferentie. De belangstelling van de media hiervoor is enorm. Ook de buitenlandse pers zal uitgebreid vertegenwoordigd zijn, met tv-ploegen uit onder meer Duitsland en Engeland en journalisten van Newsweek en Le Monde.

VVD-beleid
VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen, die vanochtend sprak van een "vreugdevolle en fantastische dag" heeft gisteren aangekondigd met Hirsi Ali te gaan praten over het beleid van de partij. Hij wil het beeld dat de VVD een anti-moslimpartij is rechtzetten. Volgens Van Aartsen is de liberale partij nog altijd een tolerante partij. Wel wil de VVD mogelijk extremisme bestrijden, waarbij het onderwijs een belangrijke rol moet spelen.