Man aangehouden: 412 autoinbraken opgelost

Icoon Binnenlands nieuwsDoor de aanhouding van twee mannen zijn volgens de politie Brabant-Noord zeker 412 autoinbraken opgelost. Deze vonden vanaf augustus 2002 plaats en werden door een van de gearresteerden gepleegd. De andere man trad op als heler.

De twee mannen, respectievelijk 38 en 42 jaar, zijn afkomstig uit Arnhem. Ze werden na grootschalig onderzoek, gestart door de politie van het district Aa en Dommel, afgelopen november opgepakt. Uit het onderzoek bleek dat de 38-jarige man verantwoordelijk was voor het grote aantal autoinbraken. Hij stal met name laptops en werden voor een deel afgezet bij de 42-jarige man.

De man huurde steeds een auto om naar grote parkeerplaatsen te gaan. "Getuigen hebben de verdachte meerdere malen gezien en telkens huurde hij de auto onder dezelfde naam. Toen we de mannen oppakten, dachten we in eerste instantie dat het ging om enkele tientallen inbraken", aldus politiewoordvoerder Ivo Oosterbaan. Later bleek pas dat de verdachte ook actief was in onder andere Gelderland, Brabant en Utrecht. De totale buit was volgens de politie vele honderdduizenden euro's.