'Bambie' boos over foto's op 'vunzige sites'

Mieke de Boer is niet blij dat de foto's uit haar Playboyshoot massaal op het internet te zien zijn. Nog geen uur nadat het blad met twaalf onthullende foto's van de dartster in de kiosken lag, waren ze al op honderden sites en weblogs te downloaden.

"Ik heb ervoor gekozen om stijlvolle foto’s te laten maken voor een blad dat ik zelf zie als gerenommeerd", jammert De Boer. "Nu duiken die foto’s op bij de meest vunzige websites. Die omgeving vind ik vreselijk. Toen dat gebeurde met Georgina schrok ik ervan. Maar toen waren mijn foto’s al gemaakt."

Mieke Hoofdredacteur Jan Heemskerk denkt dat de diefstal een 'professionele achtergrond' heeft. "Sommige sites gebruiken de foto's om achteloze bezoekers te lokken door hen een inbelprogramma te laten installeren", aldus de hoofdredacteur.

Heemskerk heeft meteen boze, juridische e-mails de deur uit gedaan. Kwade tongen spreken echter van het bewust opkloppen van een hype rond de naakte Mieke de Boer, net zoals gebeurde bij Georgina Verbaan. Hoewel Verbaans foto's overal waren te downloaden, was het blad, mede door de aanhoudende nieuwsstroom rond haar belastingschuld en vermeende borstvergroting, in mum van tijd uitverkocht.