Familie dodelijke schutter duikt onder

In Amsterdam is de Turks/Koerdische familie van de 37-jarige moordverdachte M. C. ondergedoken. De politie heeft hen op een schuiladres ondergebracht omdat gevreesd wordt voor wraakacties van woedende buurtbewoners uit de Spaarndammerbuurt. C. schoot zaterdagochtend zijn buurman Martin Egthuijsen en diens dochter Nancy neer. Martin overleed in het ziekenhuis, zijn dochter ligt daar nog steeds zwaargewond en ondergaat vandaag enkele operaties. Zij werd door kogels getroffen in haar buik. Aanleiding voor de moord zou een burenruzie over geluidsoverlast zijn geweest.

Schutter M. C., die medio 1999 in de Houtrijkstraat kwam wonen, is volgens veel buurtbewoners iemand met een crimineel verleden. Géén van de buurtbewoners durft echter uit de anonimiteit te treden. Volgens de Amsterdamse politie komt C. de afgelopen vijftien jaar niet in bestanden voor, maar ze onderzoekt nog wel of, en zo ja welke, andere opsporingsdiensten verantwoordelijk zouden zijn voor een inval die onlangs op het adres van C. gedaan is.

Gisteravond werd in de Spaarndammerbuurt een stille tocht gehouden voor Martin Egthuijsen. Ondanks het slechte weer kwamen ongeveer 1.500 buurtbewoners, jong en oud, allochtonen en Spaarndammer van geboorte, bijeen. De vrouw en de zoon van het slachtoffer, Ria en Danny Egthuijsen, liepen voorop.