Penningmeester AEL gooide molotovcocktail

VEGAN had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In België is gisteren de penningmeester van de Arabisch Europese Liga (AEL), Youssef R., voor de rechter verschenen, wegens het gooien van een molotovcocktail naar de politie. Hij kwam tot zijn daad in november 2003.

Afgelopen september kwam de politie de man op het spoor na een huiszoeking in zijn internetcafé. Daar werden onder andere vijf gestolen computers aangetroffen. Net voor hij en zijn zakenpartner Tarik E. daarover werden verhoord, werden hun vingerafdrukken genomen.

Uit de afdrukken bleek dat R. in november 2003 ook de - niet ontplofte - molotovcocktail had gegooid. Daarvoor kan hij twee jaar cel en 1.000 euro boete opgelegd krijgen. E., die vervolgd wordt voor heling van de gestolen computers, hoorde zes maanden cel en 250 euro boete vorderen.

Volgens Youssef R. kwam hij tot zijn daad uit pure frustratie ten opzichte van de politie. Een aantal dagen voor zijn daad hadden agenten zijn beste vriend doodgeschoten tijdens een overval op de McDonalds in Mechelen.

"Hij beseft dat hij op een verkeerde manier uiting heeft gegeven aan zijn verdriet", aldus zijn advocaat, Kris Luyckx. Over de gestolen computers was de verdediging kort. "Tarik heeft de computers via de Koopjeskrant gekocht en wist niet dat ze eind 2002 bij Electrabel in Deurne waren gestolen. Ik vraag dan ook de vrijspraak."