Amerikanen massaal naar 'Meet the Fockers'

Amerikanen trokken dit weekend massaal erop uit om 'Meet the Fockers' te zien in de bioscoop. Dit vervolg op 'Meet the Parents' haalde 46 miljoen dollar op in drie dagen. De hoofdrollen worden gespeeld door Ben Stiller, Robert De Niro, Barbra Streisand en Dustin Hoffman. De film scoort meteen de beste opening ooit tijdens de kerstdagen. Het record stond op dertig miljoen dollar voor 'Catch me if you can'.

Jim Carreys 'Lemony Snicket' duikelde naar de tweede plek met een opbrengst van 12,6 miljoen dollar. Op drie kwam 'Fat Albert' binnen, een film gebaseerd op het door Bill Cosby bedachte tekenfilmfiguurtje. De film bracht 10 miljoen dollar op. Leonardo DiCaprio was dit weekend weer een keer te zien in een film en wel in 'The Aviator', over het leven van miljardair Howard Hughes. DiCaprio moest echter met de vierde plaats genoegen nemen.

Opmerkelijk was de release van de film 'Darkness', die in Europa twee jaar geleden al uitkwam. De horrorfilm was een last-minute keus van de filmmaatschappij om het met kerst uit te brengen. Darkness schopte het tot de zevende plek.

Meet The Fockers draait vanaf 10 februari in Nederland. The Aviator staat gepland voor 20 januari.

Filmposter Snicket 12
The Fockers komen pas in februari 2005 naar ons toe.