Pietje Bell best bekeken Nederlandse speelfilm

'Pietje Bell' is op eerste kerstdag door 1,5 miljoen mensen bekeken. Daarmee was de door de KRO uitgezonden speelfilm op Nederland 1 meteen marktleider. Een op de vier Nederlanders zat aan de buis gekluisterd om naar deze familiefilm te kijken. Dit betekent dat Pietje Bell de best bekeken Nederlandse speelfilm sinds tijden is.

De KRO heeft sinds 1998 een coproductiebeleid ingezet met als doel brede familiale speelfilms te coproduceren. 'Kruimeltje', de eerste in deze reeks, ook meer dan een 1 miljoen kijkers, zowel bij de eerste uitzending als ook bij de herhaling. De andere films in deze reeks, Pietje Bell 2, de jacht op de tsarenkroon, Kameleon 1 en Kameleon 2, mogen pas later op televisie uitgezonden worden maar trokken stuk voor stuk in de bioscoop rond de 700.000 bezoekers.

In de categorie buitenlandse films scoorde 'Harry Potter en Philosopher's Stone' enorm goed. Maar liefst 1,8 miljoen kijkers keken maandagavond naar SBS6, die de film uitzond. De meeste kijkers waren tussen de 20 en 49 oud. Met 1,8 miljoen kijkers is Harry Potter de best bekeken film op tv sinds jaren. SBS6 zendt in de toekomst ook de vervolgen uit van de Harry Potter-serie.