Zeker 23 doden bij massaslachting Honduras

Icoon Buitenlands nieuws Zeker 23 mensen zijn in San Pedro Sula in Honduras om het leven gekomen bij een bloedige aanslag. Onbekenden reden de bus waarin de slachtoffers zaten klem, om vervolgens de inzittenden met mitrailleurs neer te schieten. Zestien mensen kwamen direct om en nog eens zeven anderen stierven in het ziekenhuis. Onder de doden bevinden zich vier kinderen.

De bus was voor het grootste gedeelte gevuld met forensen die na een dag hard werken in de op één na grootste stad van Honduras op weg naar huis waren. Tenminste vier mannen in twee auto's reden de bus klem, en opende het vuur met AK-47's en M-16's. Naast de 23 doden raakten ook zeker tien mensen gewond.

Op de plaats van de massaslachting lieten de daders een stuk karton achter, met daarop bedreigingen aan het adres van de president en andere politici die proberen de georganiseerde misdaad in het land aan te pakken.

De politie heeft enkele leden van een straatbende aangehouden in verband met de aanslag. De overheid voert al tijden een oorlog met straatbendes, de zogenaamde 'maras'.