Tienermeisje mishandeld door agent

Eye_of_god had ons via de nieuws-submit te melden:

Maaike van DinterEen politieagent uit het Gelderse Druten wordt verdacht van het mishandelen van de 17-jarige Maaike van Dinter uit Appeltern. De agent was tijdens de mishandeling niet in functie. Volgens getuigen verkeerde de dader vermoedelijk onder invloed van drank of drugs waardoor hij mogelijk doordraaide en geweld ging gebruiken tegen de tiener.

De mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december in de Hooistraat in Druten. Volgens Maaike had ze met drie vrienden een feestje bij vrienden bezocht. ''Na afloop liepen we naar onze fietsen om naar huis te gaan. Plotseling kwam er een auto de straat inrijden die bij ons parkeerde. Er stapten een man en een vrouw uit, die daar bleken te wonen en meteen heel agressief werden. Misschien is in die straat in het verleden overlast geweest door jongeren of zo, maar in ieder geval zei ik meteen: "Sorry meneer, we gaan al." Maar de man en vrouw werden steeds agressiever. De man bedreigde ons met kreten van "ik sla je helemaal verrot".

Sussende woorden van Maaike hadden een averechts effect zo vertelt ze vandaag in de Telegraaf, want de vrouw pakte haar van achteren vast en de man trapte haar voluit in de buik. Zij sloeg dubbel van de pijn. Toen Maaike met haar hoofd naar beneden stond trapte of sloeg de man nog een keer in haar gezicht. Maaike hield aan de mishandeling een hersenschudding en een gehavende milt over.

De regiopolitie Gelderland-Zuid bevestigt de affaire, maar benadrukt dat de verdachte agent in dienst is bij een ander regiokorps. De zaak wordt vandaag overgedragen aan het OM in Arnhem, die moet besluiten over vervolging van de politieman.