Ocean's 12 hit in Amerikaanse bioscoop

Ocean's 12, het vervolg op de succesvolle film Ocean's 11, staat dit weekend nummer 1 in de Amerikaanse bioscoop top 10. De film, die in 3 dagen tijd 40 miljoen dollar opbracht, gaat net als het eerste deel over een groep oplichters die met ingenieuze plannen geld en goederen stelen. Zo wordt er in Amsterdam een kostbaar VOC-document gestolen.

Op nummer twee kwam Blade Trinity nieuw binnen met opbrengst van 16 miljoen dollar. De kritieken waren niet mild voor dit derde deel van de vampierenfilm met Wesley Snipes. Opmerkelijk was het succes van Polar Express in de 5e week. De film met Tom Hanks had slechts een negen procent lagere opbrengst dan vorige week en heeft tot nu toe 110 miljoen dollar in Amerika opgebracht.

Nederland zal ook in de rij staan voor Ocean's 12, aangezien een gedeelte van de film in Amsterdam en Haarlem is opgenomen. Afgelopen zomer waren George Clooney, Matt Damon en Brad Pitt in de hoofdstad om scènes op te nemen. Ocean's 12 draait vanaf aanstaande donderdag in de Nederlandse bioscopen. De sterren komen echter niet naar ons land voor een officiële première.

 Oceans 12
Ocean's 12 draait vanaf donderdag in de bioscoop