Voetbal: Uitslag Feyenoord - PSV

SubheaderDe klassieker Feyenoord-PSV in de Rotterdamse Kuip eindigde in de slotminuut alsnog onbeslist. Bart Goor bracht de Rotterdammers een punt (3-3)

De thuisploeg startte beroerd aan het duel. PSV opende in de zesde minuut de score via een doelpunt van Philip Cocu. Vervolgens behield PSV het betere van het spel. Jefferson Farfán kon de voorsprong verdubbelen.

Na rust kwamen de Rotterdammers iets beter voor de dag. Salomon Kalou brak de ban bij PSV achterin, hij scoorde. Daarna kreeg Feyenoord meer kansen. DaMarcus Beasley maakte 1-3, maar dat bleek niet voldoende voor de zege. In de rush naar voren werd Feyenoord beloond. Eerst maakte Shinji Ono 2-3, waarna Goor, toen het niet meer werd verwacht, in blessuretijd gelijkmaakte.

Waar PSV eerder deze competitie vijf doelpunten incasseerde, waren dat er vandaag drie. Keeper Heurelho da Silva Gomes zag het eredivisierecord aan zijn neus voorbij gaan. Hij kwam nog 142 minuten tekort. Heinz Stuy blijft met 1082 minuten houder van het record 'langst niet-gepasseerde keeper'.