Meer moslims bij klacht tegen Hirsi Ali

Da_Was_Ik_Nie had ons via de nieuws-submit te melden:

Advocaat R. Moszkowicz heeft vrijdagavond in het tv-programma Barend & van Dorp laten weten dat de groep moslims die via de rechter VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali wil aanpakken, groeiende is. Eerder deze week maakte de telg uit de roemruchte advocatenfamilie bekend dat hij namens een aantal moslims via een kort geding wil voorkomen dat Hirsi Ali een vervolg op haar eerste film, Submission 1, kan maken.

Robert MoszkowiczNaast het tegenhouden van de film wil Moszkowicz tevens proberen via de rechter het Tweede Kamerlid de mond te snoeren inzake wat hij omschreef als 'grievende uitlatingen jegens de islam'. ''Mijn cliënten hebben er bezwaar tegen dat zij dag in dag uit als Islamieten worden aangesproken op uitlatingen die Hirsi Ali doet. Bijvoorbeeld als zij zegt dat de islam levensgevaarlijk is.''

In eerste instantie hebben zich bij de advocaat twee Utrechtse gezinnen gemeld. ''Hele simpele, doorsnee mensen, geen fundamentalisten'', aldus Moszkowicz. Inmiddels heeft ook de Liga voor Islamitische Organisaties zich gemeld bij de advocaat. Zij overwegen als stichting mee te gaan in de zaak. Een groot aantal individuele leden heeft zich in ieder geval al aangesloten, zo zei de raadsman op RTL 4.

Overigens noemde donderdag oud-hoogleraar mediarecht G. Schuijt tegenover het ANP het komende geding ''zo kansloos'' dat Moszkowicz ''het zijn cliënten niet aan mag doen''. Schuijt, die een specialist is in onrechtmatige publicaties, zei dat de grondwet een censuurverbod kent. ''Je kan dus een publicatie pas verbieden als de inhoud ervan bekend is.''

-
Voor de goede orde. De advocaat in deze kwestie is Robert Moszkowicz, en niet zijn bekende broer Abraham (Bram). Robert was jarenlang het zwarte schaap van de familie Moszkowicz en raakte eind jaren 80 ernstig in de problemen door overmatig cocaïne gebruik. Medio jaren 90 pakte hij de draad van zijn beroep weer op.