Sofie Oosterwaal winnares Elite Model Look 2004

Icoon Algemeen nieuwsDe 14-jarige Sofie Oosterwaal uit Harderwijk is afgelopen nacht in Shanghai uitgeroepen tot winnares van de internationale Elite Model Look 2004. Deze wedstrijd geldt als een zeer gerenommeerde zoektocht van het modellenbureau Elite naar nieuw talent en heeft in het verleden topmodellen als Frederique van der Wal, Cindy Crawford en Gisele Bundchen opgeleverd.

De wedstrijd duurde in totaal twee weken. "De meisjes hebben vaak nog nooit op hakken gelopen en hebben geen idee hoe je mascara aanbrengt. Na twee weken weten ze hoe ze zichzelf tijdens de grote finale moeten presenteren", aldus Wendy Veldhuis van Elite Nederland. Hierbij maakt ze duidelijk dat de meisjes in die twee weken met meerdere aspecten van het modellenwerk in aanraking komen. Veldhuis benadrukt dat de meisjes niet alleen op hun uiterlijk worden beoordeeld. Volgens haar is het karakter ook heel belangrijk, wel kunnen meisjes onder de 1.74 meter een modellenbaan uit hun hoofd zetten.


Sofie Oosterwaal winnares Elite Model Look 2004

In totaal deden er in Shanghai 78 meisjes uit vele landen mee. Naast Sofie deden er nog drie andere Nederlandse meisjes mee. Allen eindigden in de top twintig, Annemijn Boon miste helaas net het podium met een vierde plaats. Sofie was verbaasd en erg geëmotioneerd na de bekendmaking van haar overwinning. Met tranen in haar ogen nam ze vele felicitaties in ontvangst. Haar overwinning levert Sofie een contract van 150.000 dollar met Elite op, ook ontving ze een bos bloemen uit handen van jurylid Victoria Beckham.


Sofie kon haar tranen niet bedwingen toen ze het goede nieuws hoorde.