Huwelijk duurt negentig minuten

Het huwelijk tussen de 23-jarige Scott McKie en de 40-jarige Victoria Anderson uit Manchester is waarschijnlijk één van de kortste huwelijken ooit. Het geluk duurde om precies te zijn anderhalf uur. De bruidegom staat op dit moment terecht voor geweldpleging op zijn eigen trouwfeest.

Het huwelijksfeest, een aantal maanden geleden, speelde zich af in een pub in Manchester. De kersverse bruidegom dronk er vrolijk op los en begon al snel de bruidsmeisjes en vriendinnen van zijn eigen vrouw te versieren. De bruid pikte dit niet en slingerde een asbak naar het hoofd van haar man.

McKie pakte hierop een kapstok die hij 'als een speer' in de richting van de bar wierp. Twee inmiddels gealarmeerde agenten moesten eveneens de woede van de bruidegom aan den lijve ondervinden. McKie gaf één van hen een kopstoot, de andere agent bokste hij in het gezicht. Even later kon hij overmeesterd worden en werd hij overgebracht naar de gevangenis.

De bruid annuleerde vervolgens meteen de huwelijksreis en vroeg een echtscheiding aan. Al met al duurde het huwelijksgeluk negentig minuten, waarmee het tweetal het korte huwelijk van Britney Spears overtreft. De advocaat van McKie zei in zijn pleidooi voor de rechtbank dat zijn cliënt 'zeer, zeer dronken was'. Het schijnt dat het tweetal elkaar nog maar drie maanden kende.