Universiteitscampus voor Maastricht

De Limburgse hoofdstad Maastricht krijgt een grote universiteitscampus. Op het terrein zullen woningen komen voor zo'n 550 studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht (UM) en de Hogeschool Zuyd. Dit heeft woningcorporatie Servatius vandaag bekendgemaakt.

De campus zal verder gaan bestaan uit winkels, kantoren, horecazaken, parkeerplaatsen en een sportcentrum. De bouw zal zo'n 104 miljoen euro kosten. Servatius heeft al jaren plannen voor een campus, maar tot nu toe zag de gemeente het wegens geldgebrek niet zitten. Door onder meer het tekort aan studentenkamers in Maastricht is de gemeente nu toch overstag gegaan. Het tekort van vijftien miljoen euro zal worden gedekt door Servatius, de UM, de provincie Limburg en de gemeente Maastricht

Een andere reden is dat de campus de universiteit een grotere internationale uitstraling moet kunnen geven, dit vooral door de bouw van een sportcomplex dat voldoet aan de NOC/NSF-norm. Hiermee hoopt de Universiteit meer buitenlandse studenten aan te trekken, die meer dan Nederlanders hechten aan goede sportvoorzieningen.

Servatius wil begin volgend jaar beginnen met de bouw, in 2008 moet de campus klaar zijn voor gebruik.