Tien jaar cel voor afperser Campina

geldropse_polleke en oekoedroekoe hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Belg F. van L., die in de zomer van 2003 zuivelfabrikant Campina heeft geprobeerd af te persen, is vandaag door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot tien jaar celstraf. De 47-jarige man kreeg deze straf in maart van dit jaar ook al opgelegd. Hij is schuldig bevonden aan afpersing en poging tot moord.

De man deed vorig jaar landbouwgif in toetjes van Campina en zette deze terug in de winkel. Vier mensen in Noord-Brabant werden ziek door het eten van deze producten. Van L. stuurde tevens dreigbrieven naar het concern, dit deed hij ook al eerder naar Albert Heijn, de Nederlandse Spoorwegen en Sara Lee.

Van L. ging in beroep omdat hij zegt geen mensen te hebben willen doden. Volgens hem had hij er bewust een lage dosis gif in gedaan en kon er niemand dood aan gaan. Het Openbaar Ministerie had net als in maart vijftien jaar cel tegen hem geëist. Het hof was van mening dat Van L. koel en berekenend te werk is gegaan en hij zich heeft laten leiden door zijn hebzucht naar geld.