Drugsgeld hield Air Holland in de lucht

macromarkt.nl, chopke en Esposa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De volledige top van de in maart van dit jaar failliet verklaarde luchtvaartmaatschappij Air Holland zit in de gevangenis. Justitie verdenkt hen ervan dat ze de luchtvaartmaatschappij jarenlang hebben gefinancierd met drugsgeld. Dit zou gebleken zijn na onderzoek van de Nationale Recherche. In totaal zou zo'n 25 miljoen euro drugsgeld zijn gebruikt voor de financiering van Air Holland.

In de cel zitten de 52-jarige Cees van D., voormalige bestuursvoorzitter van Air Holland, en diens 42-jarige collega Paul G., voorheen financieel bestuurder bij de luchtvaartmaatschappij. G. was ook verantwoordelijk voor de pensioengelden van het personeel, die jarenlang niet werden afgedragen.

Behalve de twee bestuurders van Air Holland zijn er nog vijf andere verdachten aangehouden. Onder hen bevinden zich enkele leden van de beruchte Surinaamse familie G., rijk geworden met de handel in rijst en financiering van drugshandel.

In de luchtvaartwereld circuleerden al langer geruchten dat Air Holland door criminelen werd gebruikt bij het opzetten van een drugslijn tussen Suriname, de Nederlandse Antillen en ons land. Toen de maatschappij uiteindelijk dit voorjaar omviel, liet het een schuld van 30 miljoen euro na.