Heinz Stuy beloont doelpunt tegen PSV

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

PSV speelt zaterdagavond in Doetinchem tegen De Graafschap. Tijdens dit competitieduel kan een bijzonder record uit het Nederlandse profvoetbal worden gebroken. In 1971 speelde Ajax een reeks competitieduels waarbij de club van 1082 speelminuten op het veld stond zonder een tegendoelpunt te incasseren. PSV heeft in de huidige competitie al elf wedstrijden lang geen doelpunt tegen gekregen. Mocht PSV in de komende wedstrijd niet binnen de 62 minuten tegendoelpunt incasseren, dan zal het record uit 1971 uit de boeken verdwijnen.

Oud Ajax-doelman Heinz Stuy, als toenmalige keeper de huidige 'houder' van het eredivisierecord, heeft aangekondigd een bloemetje te sturen naar de speler van De Graafschap, mocht deze aanstaande zaterdag binnen 62 minuten tegen PSV scoren. Doelman Stuy maakte deel uit van het Ajax van de vroege jaren '70, in de periode dat er drie maal op rij de Europa Cup 1 werd gewonnen.

Eén verschil met een mogelijk record van PSV is er wel: waar Stuy destijds het doel in z'n eentje schoon hield, zal de huidige eerste keeper van PSV, Gomes, het eventuele record moeten delen met de keeper nummer twee, Edwin Zoetebier. Gomes stond namelijk niet alle elf wedstrijden onder de lat.