SpongeBob ook een hit in de bioscoop

SpongeBob SquarePants, de tekenfilmserie van Nickelodeon, doet het ook goed in de bioscoop. In het eerste weekend bracht The SpongeBob SquarePants Movie in de Amerikaanse boxoffice $33,500,000 op. De kinderserie is razend populair, niet alleen bij de kleintjes want ook volwassenen lopen weg met het drukke sponsachtig wezentje en zijn bizarre vrienden. SpongeBob is bovendien enorm geliefd onder de homoseksuele gemeenschap, zo werd laatst bekend.

SpongeBob staat met deze opbrengst overigens op de tweede plek in de top 10. De best bezochte film dit weekend was National Treasure, goed voor $35,298,000. National Treasure is een nieuwe actiefilm met Nicolas Cage en gaat over een man die op zoek gaat naar een verborgen schat waarvan niemand denkt dat het bestaat.

De animatiefilms doen het bijzonder goed in de Amerikaanse bioscoop top 10. Op nummer drie staat The Incredibles van Pixar/Disney, en op nummer vier The Polar Express met Tom Hanks.

SpongeBob The Movie draait in Nederland pas vanaf 3 februari 2005 in de bioscoop. The Polar Express draait vanaf 9 december en National Treasure is vanaf 9 januari te zien. The Incredibles kun je aanstaande donderdag al gaan bekijken, in zowel de originele als de Nederlandstalige versie.
Poster SpongeBob
SpongeBob SquarePants: 'Met de groeten uit Bikinibroek.'