'Sinterklaas moet naar het noorden!'

Dichterbijer schreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Sinterklaas is nog niet koud in Nederland of er wordt al stevig aan de mantel van de Sint getrokken over waar hij volgend jaar moet gaan aanleggen. Het Dagblad van het Noorden is het zat dat de Sint nog nooit zijn officiële intocht heeft gehouden in de provincies Groningen en Drenthe en organiseert een actie om de goedheiligman naar het noorden te halen.

De actie is op gang gekomen na een brief van burgemeester Maritje Appel van Delfzijl aan de NPS. De NPS organiseert ieder jaar de televisie-intocht. "De Sint moet zo snel mogelijk hierheen komen", meent Appel. Ze wijst op de goede bereikbaarheid van haar stad per auto, bus, trein en natuurlijk boot.

Volgens producer Jan Dijk van de NPS is het echter gewoon te ver weg. "We moeten in de plaats van aankomst bijvoorbeeld tien tot twaalf keer vergaderen. Als we dan iedere keer vanuit Hilversum helemaal naar Delfzijl moeten rijden. Dat kost ons natuurlijk waanzinnig veel geld", vindt Dijk.

Het Dagblad van het Noorden is desondanks een actie begonnen om Hilversum te vertellen dat Nederland niet eindigt bij Zwolle. Als mogelijke aanlegplaatsen worden Delfzijl en Meppel genoemd. Beide zijn goed te bereiken met de stoomboot.