'Koningin moet langs bij Hirsi Ali'

Koningin Beatrix moet niet alleen maar langsgaan bij de Marokkaanse gemeenschap, maar ook een bezoek brengen aan de met de dood bedreigde VVD-politica Ayaan Hirsi Ali. Dat stellen de schrijvers Nelleke Noordervliet en Max Pam in een brief die zij aan hare majesteit hebben verzonden.

Volgens Noordervliet en Pam verdient Hirsi Ali meer solidariteit dan de Marokkaanse gemeenschap, omdat zij het is die moet onderduiken om te voorkomen dat ze wordt geliquideerd. Het duo vindt dat Beatrix Hirsi Ali moet opzoeken en samen met haar op de foto moet. Het koningshuis heeft nog niet op de brief gereageerd.

Pam en Noordervliet vinden het prachtig dat Beatrix bij Amsterdamse Marokkanen is langs gegaan, ''maar het is wel de wereld op zijn kop. Voorzover wij weten is niemand van de Marokkaanse gemeenschap vermoord'', zo laten zij in het Parool weten. ''Er behoort een foto in de krant te staan van het staatshoofd met de vrouw voor wie het mes in de buik van Theo van Gogh eigenlijk was bedoeld. Majesteit, u bent al veel te laat, maar het kan nog'', aldus de twee.