Kabinet krijgt communicatieadvies

FrankR had ons via de nieuws-submit te melden:

Eenheid uitstralen, beter luisteren en daadkracht tonen. Een aantal kernwoorden die door communicatiedeskundigen van een aantal ministeries aan het kabinet zijn gegeven in het vertrouwelijke adviesstuk "Bruggen bouwen en grenzen stellen". Het stuk is vroegtijdig uitgelekt en in handen van het RTL Nieuws gekomen.

De adviseurs vinden verder dat de termen oorlog en vijand, die onder andere vice-premier Zalm onlangs in de mond nam, beter kunnen worden vermeden. Ook hameren ze op de gelijke behandeling van autochtonen en allochtonen. De fouten die enkele ministers onlangs maakten door elkaar tegen te spreken in het debat over de godslastering mogen ook niet meer voorkomen.

Het rapport, dat als leidraad moet dienen voor de ministers, zal aanstaande vrijdag worden besproken in de wekelijkse bijeenkomst van de ministerraad. GroenLinks en PvdA hebben al aangekondigd volgende week een debat met premier Balkenende te willen hebben over het uitgelekte stuk. Fractievoorzitter Femke Halsema wil graag van Balkenende weten wat precies gaat gebeuren en hoe het kan dat wederom een vertrouwelijk rapport is uitgelekt.