Geldcontainer valt open op straat

Een medewerker van geldtransportbedrijf Brinks maakte afgelopen vrijdag bijna een wel heel duur foutje in Leeuwarden. De medewerker vervoerde een geldcontainer op een karretje, maar maakte daarbij volgens de directeur van Brinks, Joop van Werkhoven, een 'procedurefout'. Door die fout viel de container op straat, en scheurde deze open. De container bevatte duizenden munten, maar gelukkig voor de medewerker vielen deze niet allemaal op straat. Van Werkhoven verklaarde: "Het was een leuk foutje, dat niemand geld gekost heeft."

Terwijl de container van 350 kilo begon te wankelen op het vervoerskarretje, probeerde de medewerker deze nog tegen te houden. Dat lukte echter niet, hij bezeerde daarbij alleen zijn voet. De munten raakten kort daarop verspreid over de straatstenen. Na onderzoek in het ziekenhuis mocht de medewerker weer naar huis.

Van Werkhoven wil overigens niet zeggen hoeveel geld in de geldcontainer zat. "Het waren vooral munten met een lage waarde. Een pakje bankbiljetten is meer waard dat de inhoud van de container", aldus de directeur.