Almere wil subsidie jongerensite stoppen

Icoon Digital nieuwsDe gemeente Almere wil een jaarlijkse subsidie van honderdduizend euro aan de populaire jongerenwebsite AlmereRulez.nl stopzetten. Verschillende politieke partijen hebben daarvoor moties ingediend, die donderdag tijdens een raadsvergadering in stemming zullen worden gebracht.

De lokale partij Leefbaar Almere betoogt dat van een startsubsidie geen sprake meer kan zijn, omdat deze al enkele jaren is uitgereikt. Daarbij zou de techniek voor het instandhouden van een website veel toegankelijker zijn dan een paar jaar geleden. Ook zijn er vragen omtrent twee commerciele IT-ondernemingen die gelieerd zouden zijn aan de website. Behalve Leefbaar Almere hebben ook de PvdA en GroenLinks moties ingediend om met ingang van 1 januari de geldkraan dicht te draaien.

Volgens een beheerder van de site zou het intrekken van de subsidie betekenen dat bezoekers van de website moeten gaan betalen. "Zonder deze subsidie kan Almererulez niet meer bestaan vanaf 1 januari 2005. Dit zal betekenen dat iedere gebruiker verplicht tien euro per jaar zal moeten betalen", aldus een melding op de website. De site vreest zonder de subsidie niet te kunnen overleven. AlmereRulez heeft haar leden opgeroepen donderdagmiddag te protesteren tegen het voornemen.