Dronken automobilist houdt politie bezig

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie is tegenwoordig wel wat gewend. Toch moesten dienders in Almelo zich even achter de oren krabben toen het lijstje met overtredingen van een 29-jarige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveensewijk opgesteld werd.

De bestuurder had te hard gereden en een doorgetrokken streep genegeerd. Daarnaast had de man tijdens zijn rit met zijn auto een aantal verdrijvingsvlakken overschreden. Omdat de coureur behoorlijk dronken was, werd hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Hier blies hij 1,9 promille. Na kort onderzoek bleek dat de man al eerder voor hetzelfde vergrijp was aangehouden. Het rijbewijs was de bestuurder al lang kwijt. Sterker nog, hij had destijds al een rijontzegging tot 2009 gekregen.

De auto waarin de man reed bleek vervolgens niet verzekerd te zijn, waarop de politie het in beslag heeft genomen. Daarnaast wordt nog onderzocht of de verdachte ook is doorgereden na een aanrijding in Coevorden, eerder die avond.

Het leek de politie al met al een goed plan om de bestuurder op te sluiten. Daarmee was de kous echter nog niet af. De passagier die bij de aangehouden man in de auto zat - een 32-jarige man uit Heerenveen - is later namelijk aan de Violierstraat in Almelo aangehouden voor openbare dronkenschap.