'Amerikanen willen emigreren vanwege Bush'

sizzler had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon US verkiezingen 2De herverkiezing van de Amerikaanse president George W. Bush heeft bij een deel van de Amerikanen de interesse voor emigratie doen aanwakkeren. Het aantal bezoekers op de website van de Canadese immigratiedienst vloog daags na de verkiezing omhoog van 20.000 normaal naar ruim 115.000. Ook donderdag lag het bezoekerstal nog ruim boven het gemiddelde.

Ook de Nieuw-Zeelandse immigratiedienst wordt sinds de verkiezingsuitslag bekend werd volop benaderd door teleurgestelde Amerikanen. Het aantal bezoekers van de internetsite steeg van 2500 per dag naar gemiddeld ruim 10.000 over de afgelopen dagen. Het aantal aanvragen vervijftigvoudigde zelfs; voor de verkiezingen lag dit op zes tot acht per dag, sinds de nieuwe winst stromen dagelijks zo'n driehonderd aanvragen binnen. Hoeveel Amerikanen uiteindelijk daadwerkelijk vertrekken is nog onduidelijk.

'17 redenen om niet je polsen door te snijden'
Filmmaker Michael Moore, een fervent tegenstander van de Republikeinse president die in de weken voor de verkiezingen een felle campagne tegen Bush voerde, is waarschijnlijk nog niet van plan om te emigreren. Moore probeert niet bij de pakken neer te zitten, en presenteerde op zijn website 'zeventien redenen om niet je polsen door te snijden'. Bush kan volgens de wet niet nog een keer herkozen worden, beredeneert Moore onder andere. Ook het verbod op het homohuwelijk, waar kiezers in elf staten voor stemden, is volgens Moore positief. "Dat scheelt weer een boel cadeaus kopen voor al die trouwpartijen!"