[update] Arrestant bommelding Den Haag weer vrij

Icoon Binnenlands nieuws In het Groningse Hoogezand-Sappemeer heeft de politie zaterdag een 27-jarige man aangehouden naar aanleiding van de bommelding van vrijdagavond. Naar aanleiding daarvan werd een groot gebied rondom de Amerikaanse ambassade in Den Haag afgezet. Ook werden diverse rijstroken op snelwegen rondom Den Haag afgesloten. Het bleek uiteindelijk om vals alarm te gaan.

Door het afzetten van één of meerdere rijstroken op de A12, A4, A13 en A20 ontstonden veel files. De maatregel had direct verband met het onderzoek naar de bommelding. "We willen het verkeer temporiseren voor onderzoek", aldus een woordvoerder van de politie vrijdag.

Over zowel de identiteit van de gearresteerde man als de inhoud van de dreiging kon de politie zaterdag nog niets zeggen in verband met het onderzoek. Een woordvoerder liet wel los dat de bommelding niet bij het regiokorps Haaglanden was binnengekomen, maar ergens anders.

Update 19.13
De arrestant is zaterdag aan het eind van de middag weer vrijgelaten. Uit een onderzoek van Politie Haaglanden bleek namelijk dat hij niets met de bomdreiging in de richting van de Amerikaanse ambassade te maken had.