Automobilist raakt de weg kwijt in weiland

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisteren moesten de politiekorpsen van Noord-Holland-Noord en Zaanstreek-Waterland een zoektocht starten naar een 35-jarige Amsterdammer, die zelf via z'n mobiele telefoon bij 112 melding had gemaakt van het feit dat hij de weg kwijt was. De man stond met z'n auto midden in een weiland, zonder dat hij wist hoe hij daar gekomen was en waar hij zich nu precies bevond.

Uiteindelijk werd de man door de bemanning van een politiehelikopter gelocaliseerd. Zij zagen de auto van de man midden in een weiland aan het Jisperpad in Jisp staan, waarna politiemensen op de grond er een kijkje konden gaan nemen.

De Amsterdammer verklaarde dat hij woensdagavond rond elf uur uit Jisp was vertrokken, maar wat er daarna is gebeurd, was hij volledig kwijt. De verklaring hiervoor bleek van medische aard te zijn. Als gevolg van een 'hypo' (de man lijdt aan suikerziekte) moet de man onderweg onwel zijn geraakt en als gevolg daarvan is hij met zijn auto vervolgens door vijf metalen hekken gereden alvorens hij midden in het weiland tot stilstand was gekomen.