Van Gogh bereidde eigen uitvaart voor

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

De dinsdag vermoorde Theo van Gogh had al voorbereidingen getroffen voor zijn eigen uitvaart. Dit deed hij niet wegens de bedreigingen aan zijn adres, maar omdat hij bang was een geplande vliegreis naar New York niet te overleven. Door productiemaatschappij Column wordt nu dankbaar gebruik gemaakt van Van Goghs eigen ideeën. "We weten in elk geval in welke stijl het moet plaatsvinden", aldus een woordvoerster van Column.

Maandagavond zal in ieder geval Spinvis optreden en mogelijk ook Gabriël Rios uit Puerto Rico. Tijdens het feest zullen Gijs van de Westelaken, Theodor Holman, Hans Teeuwen en Doesjka van Hoogdalen een toespraak houden. Van Gogh had zelf nog geen mensen gevraagd. Meer mensen worden nog benaderd om een bijdrage te leveren.

Waar het feest zal zijn is nog niet bekend. Mogelijk zal het door BNN worden uitgezonden. De crematie zal in een rustige sfeer plaatsvinden. In ieder geval komt er geen rouwstoet aangezien Van Gogh dat maar niets vond. Bij het crematorium De Nieuwe Ooster in de Watergraafsmeer is iedereen welkom. Wegens de te verwachten grote belangstelling, worden buiten televisieschermen geplaatst.