Twee kogels gevonden in hoofd taxichauffeur

De_harde_waarheid had ons via de nieuws-submit te melden:

Taxichauffeur Michel heeft ongelofelijk veel geluk gehad toen hij begin juli van dit jaar in Amsterdam-Noord in zijn taxi door vijf mannen werd overvallen. Hij dacht dat hij hierbij door één van de mannen op zijn achterhoofd was geslagen met een zwaar voorwerp, maar in werkelijkheid kreeg hij van achteren twee kogels door zijn hoofd gejaagd. Eén van de kogels viel vorige week donderdag onder de douche opeens uit zijn hoofd. Een week later doet hij zijn verhaal.

"Ik had al een tijdje een idee dat ik iets in mijn hoofd had: ik had een bult op mijn voorhoofd en achter mijn oor kon ik iets bewegen", aldus de 32-jarige Michel. "Toen er tijdens het douchen ineens een kogel uit mijn hoofd wipte ben ik wel een beetje geschrokken. Wel snapte ik meteen wat er aan de hand was."

Michel vertelt verder: "Na de overval ben ik achter die lui aangegaan. Maar ik bloedde zo dat ik terug ging naar mijn auto. Toen heb ik zelf nog de taxicentrale en 112 gebeld. Bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis stond ik vervolgens met een uur weer op straat. Ik vroeg nog: 'Moeten jullie geen fotootje maken? Misschien zit er wel een scheur in mijn schedel.' Maar dat was allemaal niet nodig. De wond was zo klein, er was niks aan de hand."

Ondanks de ontdekking vorige week donderdag ging Michel pas afgelopen dinsdag naar zijn huisarts. "Eerder had ik geen tijd omdat ik moest werken. Ja, ik ben ook zo'n eikel joh, dat ding zat toch al drie maanden in mijn hoofd, die paar dagen konden er ook nog wel bij. De dokter vond dat ik naar het ziekenhuis moest voor foto's. Ik wilde dat donderdag laten doen, maar hij vond dat ik meteen moest gaan", verklaart hij.

Dus was de taxichauffeur dinsdag in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. "Ik geloof dat die arts dacht dat ik gek was. Hij heeft toch maar die foto gemaakt omdat de huisarts daar opdracht voor gegeven had. Toen hij terugkwam met de foto, was hij wel een beetje wit. Hij zei: we hebben iets van metaal in je hoofd gevonden."

"Ja, ik heb een moordaanslag overleefd. Twee kogels zijn in verschillende richtingen door mijn hoofd heen gegaan. Die arts vroeg of ik misschien een engeltje op mijn schouders heb zitten."

De tweede kogel zal volgende week donderdag in hetzelfde ziekenhuis worden verwijderd. Michel heeft het volste vertrouwen in dit ziekenhuis, in tegenstelling tot dat in Amsterdam, waar hij met twee kogels in zijn hoofd na een uur weer op straat stond. "Hier werken ze tenminste volgens het boekje", aldus Michel.

Michel heeft er tevens veel vertrouwen in dat de overvallers zeer spoedig zullen worden opgepakt. "Een overval met een slagwapen was voor de politie een kwajongensstreek. Maar nu wordt het heel hoog opgepakt. Er is inmiddels al heel goed onderzoek gedaan. Ik ben er bijna zeker van dat ze binnenkort opgepakt worden." De vijf gingen er destijds vandoor met een buit van zeventig euro en een onbetaalde taxirekening van dertig euro.