'Hobbit'-skeletten gevonden

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Wetenschappers hebben op Flores Eiland, Indonesië, een nieuwe menssoort van ongeveer één meter gevonden. Ze leefden tot ongeveer 12.000 jaar geleden in het gebied, een jaartal waarop onze eigen voorouders de wereld al aan het koloniseren waren.

De wetenschappers dachten eerst dat ze een kind hadden gevonden maar de tanden en de groeilijnen op de schedel lieten het tegendeel blijken. De gevonden 'Hobbit' zelf is 18.000 jaar oud en zijn soort heeft de naam 'Homo Floresiensis' gekregen.

Dr. Henry Gee, een Australische archeoloog, deed de ontdekking toen hij opgravingen leidde in de kalksteengrotten van Liang Bua, Flores. Na verder graven zijn er nu zes skeletten gevonden. Volgens Henry Gee staat de hele theorie dat je een bepaalde hersengrootte moet hebben voor intelligent gedrag nu op losse schroeven. Bij de skeletten zijn namelijk stenen gereedschappen gevonden. Ook zijn ze waarschijnlijk via open water per boot naar het eiland gekomen, iets wat de 'Homo Erectus' (onze voorvader) waarschijnlijk niet had gekund.


Een impressie van de hobbit.