'Actiegroep heeft zeehond Hannes bevrijd'

Eveli en allida hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het zeehondje dat vrijdagnacht ontvoerd werd uit de zeehondencrèche in Pieterburen is door een actiegroep meegenomen en op een onbekende plek vrijgelaten. De daad werd maandagmiddag telefonisch opgeëist bij het zeehondencentrum. De groep 'Hannes Vrij' zou bestaan uit Nederlandse en Duitse dierenbeschermers.

Zeehond Hannes werd eind deze zomer uit de Vecht in Dalfsen gered, nadat het dier in vier dagen 80 kilometer had afgelegd. Het beestje was ontsnapt uit een dierentuin in Nordhorn. De zeehondencrèche in Pieterburen wilde Hannes te zijner tijd uitzetten in de Waddenzee, maar de dierentuin eiste de ontsnapte bewoner terug. Het ministerie van Landbouw besloot daarop dat het beest terug moest naar Duitsland.

Een woordvoerster van het Duitse dierenpark liet vanochtend na het nieuws over de verdwijning weten geschokt en verbaasd te zijn. Ook Lenie 't Hart van het opvangcentrum was geschokt. "Het is in 33 jaar nog nooit voorgekomen dat hier een zeehond gestolen is", reageerde 't Hart. De diefstal werd in overleg met de politie twee dagen stil gehouden, in de hoop dat de daders zich zouden melden.