Meer gezinnen weggepest door Marokkanen

Icoon Binnenlands nieuws Het verhaal van Bert en Marja, die door een groep Marokkaanse hangjongeren uit hun huis zijn verjaagd, is niet een op zichzelfstaand verhaal. Zo zijn er de afgelopen jaren diverse gezinnen uit de Amsterdamse Diamantbuurt vertrokken vanwege de aanhoudende terreur door Marokkanen.

Dat blijkt uit een uitzending van de Amsterdamse televisiezender AT 5. Een aantal van hen deden hun zegje in het programma AT 5 nieuws. Daaruit bleek dat men met name teleurgesteld is in de houding van de politie, omdat er met de aangiftes nagenoeg niets werd gedaan.

Zo liet een voormalige buurtbewoner in het AT5 Nieuws weten: "Met de aangifte is niets gedaan. De agent zei blij te zijn dat hij niet in A'dam woonde en graag dagelijks 60 km naar huis aflegde. De maatregelen van nu zijn een doekje voor het bloeden. Het is zo complex. Ze moeten eens met die ouders gaan praten, die grijpen niet in."

Burgemeester Job Cohen bestrijdt de aantijgingen. Volgens hem is er de afgelopen tijd juist alles aan gedaan om de overlast terug te dringen en heeft dat tot concrete resultaten geleid. Zo is het aantal probleemjongeren aanzienlijk teruggebracht. Hij bestudeert nu de mogelijkheden om een straat- en pleinverbod in te voeren.