Schwarzenegger ondersteunt stamcelonderzoek

Cochese vertaalde en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

De Californische Republikeinse gouverneur Arnold Schwarzenegger brak afgelopen maandag met zijn conservatieve achterban door een wetsvoorstel waarbij 3 miljard dollar zal worden vrijgemaakt voor onderzoek naar stamcellen te ondersteunen. Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen, dan zou dat betekenen dat er voor de komende tien jaar per jaar 300 miljoen extra beschikbaar is.

Saillant detail is dat Schwarzenegger hiermee direct tegenover zijn eigen partij komt te staan, die in meerderheid tegen dit soort onderzoek is. Steen des aanstoots is het experimenteren met stamcellen, die ontstaan kort na de bevruchting van de eicel. Volgens tegenstanders zijn dit embryo's en dus levende wezens.

Voorstanders menen dat in de nabije toekomst dwarslaesie, Alzheimer en een een aantal andere ziektes genezen kunnen worden. Bekende voorstanders van onderzoek zijn en waren Michael J. Fox, wijlen Christopher Reeve en de familie van de overleden ex-president Ronald Reagan. Ook de schoonvader van Arnold Schwarzenegger, Sargent Shriver, lijdt aan Alzheimer.