Animo voor ramadan groot

Icoon Binnenlands nieuws De animo voor het meedoen aan de ramadan in ons land is groot. Uit een onderzoek blijkt dat 99 procent van de Marokkanen en 88 procent van de Turken zich houdt aan de regels van de vastenmaand. De ramadan begon voor de bijna één miljoen moslims in Nederland afgelopen vrijdag.

Het onderzoek werd gehouden door MCA communicatie onder 204 Turken en 204 Marokkanen van 15 jaar en ouder. Alle ondervraagden zijn woonzaam in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Vooral het suikerfeest, dat geldt als afsluiting van de ramadan, is erg populair. Nagenoeg alle moslims vieren dit: 99 procent van de Marokkanen en 98 procent van de Turken.

Voor sommigen hebben de vastenmaand wel gezondheidsbezwaren. Veel moslims eten bij het verbreken van het vasten na zonsondergang te veel en te vet. Diëtisten proberen het eetpatroon tijdens de ramadan wat bij te sturen. "Als je uitgaat van het gezondheidsideaal van drie maaltijden per dag en een paar tussendoortjes, dan is de hele dag niet eten en 's avonds opeens veel natuurlijk niet goed."

-
Voor meer info over de ramadan, zie ook Ramadan.nl